trends in videografie

Trends in videografie

In de wereld van videografie is er altijd iets nieuws gaande. Denk aan korte video’s die onze aandacht grijpen, AI die beelden genereert, smartphones die krachtige productietools worden, en de opkomst van verticale video’s. Deze trends veranderen niet alleen hoe we video’s maken, maar ook hoe we ze bekijken. Laten we duiken in wat dit betekent voor de toekomst van videografie.

trends in videografie

Short-form video's

Uit onderzoek van Wyzowl blijkt dat 96% van de socialmedia-gebruikers voorkeur heeft voor short-form video’s. Dit komt voornamelijk door de opkomst van Instagram Reels en TikTok. Ook op YouTube is er een functie “shorts”, die steeds vaker wordt gebruikt door content creators. Het belangrijkste aan een short-form video is dat het verticaal gefilmd is, trending audio’s gebruikt worden en 10 tot 60 seconden duurt.

AI-generated

Het gebruik van AI is haast niet meer te denken uit ons dagelijks leven. Ook kan het de productie van video’s gemakkelijker maken. Het helpt bij het automatiseren van taken van het bedenken van ideeën tot het verbeteren van de kwaliteit. Filmmakers kunnen AI gebruiken om sneller en efficiënter te werken, waardoor ze meer tijd hebben om zich te concentreren op het vertellen van verhalen. AI geeft nieuwe creatieve mogelijkheden en effecten die eerder moeilijk te realiseren waren.

smartphone producties

Hoewel het gebruik van hoogwaardige apparatuur vaak wordt geassocieerd met een betere kwaliteit, is dat niet altijd de juiste keuze. Duur camera- en geluidsmateriaal kan indrukwekkend zijn, maar het kan ook de spontaniteit en intimiteit van een video verminderen. Een video opgenomen met je smartphone kan daarentegen een heel andere sfeer creëren. Als je wilt dat je video authentiek en direct overkomt, is het opnemen met een smartphone zeker iets om te overwegen. Het zorgt voor een meer casual benadering die kijkers vaak waarderen vanwege de realiteit die het weergeeft.

verticale video's

De verticale video’s vallen erg samen met de smartphone producties. Hoe eerst alles nog horizontaal werd gefilmd, veranderd dat nu enorm naar verticaal. Dit komt met name ook door de functies, zoals Reels, die social media hebben. Verticale video’s zijn nou eenmaal ook gebruiksvriendelijker, de kijker hoeft zijn telefoon niet te draaien om alsnog volledig scherm te hebben. Hierom hebben wij bij Remembair ook de optie om je video in horizontaal als wel verticaal te laten opleveren, zodat ze voor elk platform bruikbaar zijn.

video's zonder audio

85% van de videokijkers kijkt hun video’s zonder geluid, bijvoorbeeld in de kantine op werk of in het openbaar vervoer. Daarom is het belangrijk om al je video’s ook interessant genoeg te maken zonder muziek. Wij weten natuurlijk als geen ander hoeveel muziek wel met een video kan doen, maar het kan dus ook zeker andersom. Vergeet dus nooit om al de belangrijkste onderdelen van de video echt te laten zien en niet alleen te vertellen, en natuurlijk de ondertiteling.

De videografie blijft voortdurend evolueren, waardoor nieuwe trends altijd om de hoek liggen. Bij Remembair zorgen we ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ideeën. We staan klaar om jou te helpen bij het creëren van een video die perfect aansluit bij de huidige trends en die het verhaal van jouw bedrijf op een effectieve manier vertelt. Neem contact op om alle mogelijkheden met ons te bespreken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *